Jornades tècniques #TMV


El centre ha acollit durant tota la setmana diferents activitats dedicades als alumnes dels cicles de Transport i manteniment de vehicles.

Les jornades tècniques destinades a l’alumnat de la familia de Transport i manteniment de vehicles que ha realitzat aquesta setmana l’INS Pere Martell han estat un èxit. El centre ha acollit experts en vehicles i més d’una quinzena d’empreses punteres del sector de la província de Tarragona per dur a terme diferents xerrades, tallers pràctics i exhibicions relacionades amb el món del motor. Durant tots els matins els més de 300 alumnes de carrosseria, d'automoció i electromecànica han gaudit de les diferents accions que s’han organitzat i que s’han repartit en diferents zones de l’institut, com la sala d’actes o l’aparcament.

El dilluns es va inaugurar la setmana amb una exhibició d’aerografia per part del professorat i l’alumnat de 2on de carrosseria, que va entusiasmar als assistents, a més d’una xerrada sobre el present i el futur del peritatge amb Jesús Rodríguez de APCAS Tgna i Adrián García del Gabinet Sánchez Salvador i un taller pràctic d’adaptacions de vehicles a càrrec de tècnics de l’empresa Bergé. Dimarts es van dur a terme dues xerrades més: "Homologació de reformes d’importància" amb Matheu Vidiella de Idiada i "Organització i gestió del concessionari i servei postvenda" per part de Ricard Ferrando de Grupo Oliva. També hi va a ver temps per un taller pràctic de reparació i recuperació de cel·les en bateries de vehicless elèctrics amb Víctor Lasala. Però sense dubte, el dia clau d’aquestes jornades va ser dimecres, on el desplegament d’empreses, cotxes, camions i maquinària va ser espectacular, i va estar dedicada a tots els estudiants de la família de vehicles de l’institut. El pàrquing de l’institut va ser l’epicentre de les activitats. Hi va haver diferents xerrades, sobre el vehicle híbrid per part d’Autoforum,  sobre cal·libració de turbocompressors per part dels Tallers Diesel Jordà  o les empreses Fernando Agon i Gorgori que van tractar la tecnologia dels camions o un taller de com extraure una víctima d’un accident amb l’alumnat d’emergències sanitàries de l’Institut Cal·lípolis. Una de les activitats més atractives i que més van cridar l’atenció entre els participants va ser un taller pràctic de diagnòsi de vehicles a càrrec d’Autolica Tarragona. D’altra banda també es va fer in situ la vinilació de tres Seat Panda amb l’alumnat i professorat de 2n de carrosseria. Els principals concessionaris de Tarragona com Autoxandri Tallers A. Miquel, Fernando Agon, Grupo Oliva i Grupo Nicolás van participar en aquestes jornades portant vehicles a l’institut per tal que l’alumnat pogués veure les últimes novetats. Avui divendres el dia ha estat dedicat a l’emprenedoria. Amb el nom de Challenge Pere Martell i sota el comandament dels professors de l’INS Pere Martell, Àngela Alonso i Ivan Pino, les empreses, Grupo Oliva i Funky Driving han posat diferents reptes sobre la taula i els alumnes han proposat possibles solucions.

Aquestes jornades tècniques han ajudat molt als alumnes a completar la seva formació acadèmica i a traslladar els coneixements fora de les aules durant tota una setmana. Una experiència molt important per a tots ells que han pogut aprendre al costat dels professionals i empreses del sector de l’automoció i posar en pràctica molts dels contingut teòrics que han après durant el curs. El compromís de les empreses ha estat clau per poder impulsar aquestes jornades.

Per finalitzar es van tancar aquestes jornades amb dues xerrades, la primera a les 11:30h a la sala d’actes "Conversió de vehicles gasolina/gasoil a GLP" a càrrec de Tallers Charju  i una altra de "Reparació de paliers i cardans. Conducció segura" amb Carles Duran.

Galeria d'imatges.