Reconeixement de l’INS Pere Martell a les empreses participants en el projecte de mobilitat de llarga durada en l'FP


El centre ha enviat a França 4 estudiants d’especialitats industrials i, per altra banda, acull quatre estudiants francesos de Marsella i Tours

Els alumnes francesos acollits al centre tarragoní han realitzat la seva formació dual a les empreses Grupo Navec i Schwartz Hautmont

L’Institut Pere Martell de Tarragona, ha realitzat un acte de reconeixement a la tasca de les empreses que han participat en el projecte europeu per a la mobilitat dels alumnes de formació professional sota el títol “European Apprenticeship Ambassadors”, que compta amb el suport i l'assessorament del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de les empreses Grupo Navec i Schwartz Hautmont, que des del mes de setembre han acollit als 4 estudiants francesos que participen en aquest projecte d’intercanvi amb el centre tarragoní.

Àngel L. Miguel,  director de l’Institut Pere Martell, i Javier Abad, Cap d’Estudis FP Empresa, van fer entrega de la distinció “Exemplary company for learning mobility in Europe” a Marian Vilajoana, Directora de Recursos Humans del Grupo Navec, i a Òscar Jimenez, Responsable de Recursos Humans de Schwartz Hautmont. Es tracta de dues de les empreses més importants del sector industrial del nostre territori.

El director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, destaca “la gran implicació i el paper fonamental de les dues empreses en aquest nou projecte pioner. D’aquesta manera els alumnes han pogut completar el seu aprenentatge mitjançant la modalitat de formació professional dual treballant a empreses del sector, un fet que suposa augmentar les seves possibilitats d'ocupació en el mercat laboral en els seus països i en el mercat laboral europeu. És un privilegi comptar amb empreses que donin suport en la formació dels professionals del futur.”

Schwartz-Hautmont Construccions Metàl·liques S.A., és una de les principals empreses privades espanyoles en la fabricació i muntatge d'estructures metàl·liques, caldereria, unitats modulars i offshore. La seva seu es troba a Vila-seca, Tarragona, aquest taller va ser la primera gran planta industrial que es va instal·lar la zona, precedint als actuals polígons i al complex petroquímic de Tarragona, que ha arribat a ser un dels cinc més grans d'Europa en el sector.

Grupo Navec és un Grup Empresarial que presta una àmplia gamma de serveis per a la indústria, a partir de la integració d'empreses consolidades que operen en els sectors industrials i petroquímic. Estan dedicats a gestió en enginyeria, fabricació, muntatge i manteniment en l'àmbit industrial. La seva seu instal·lada al nostre territori està ubicada a la Pobla de Mafumet, a prop del complex petroquímic de Tarragona.

En el marc d’aquest projecte, l’Institut Pere Martell ha enviat a França quatre estudiants d’especialitats industrials i, per altra banda, acull aquests quatre estudiants francesos de les mateixes especialitats, en concret, es tracta dels sectors de Fabricació Mecànica i Instal·lació i Manteniment, gràcies a una beca Erasmus+ i Les Compagnons du Devoir. En aquest pla experimental hi participen una trentena de centres educatius d’un total de 14 països europeus per dur a terme estades de llarga durada (6-12 mesos) a l’exterior i majoritàriament en règim de formació en alternança i dual. En total hi ha uns 145 joves que participen d’aquestes estades.