L’Institut Pere Martell potencia les TIC a les aules


L’Institut Pere Martell, juntament amb els Instituts CIFP La Laboral de Gijon, CIFP Hostaleria i Turisme, CIFP Vila d'Aguimes i l'IES Puerta Bonita, participa en el projecte "Recursos en el núvol per l'aprenentatge de competències en FP" subvencionat pel Ministeri d’Educació Ciència i Esport. Els objectius d’aquest projecte són: formar el professorat en tecnologies de la informació i la comunicació per a crear recursos, compartir-los amb els centres implicats i, finalment, poder aplicar aquests nous recursos i noves metodologies en el treball a l’aula.

Després de mesos de treball, aquest mes de novembre, diversos representants de cada centre s’han trobat a Las Palmas de Gran Canaria per a la posada en comú de tots els recursos educatius digitals creats, dels quals s’ha fet una valoració molt positiva dels resultats. El desenvolupament del projecte ha requerit una gran implicació i col·laboració entre els cinc centres del projecte.

En el cas de l’Institut Pere Martell, s'han creat gairebé un centenar de recursos basats en Flipped Classrooms, Moodle o noves aplicacions com Kahoot, EDpuzzle, SimpleMind, entre moltes altres. Tot plegat ha suposat un gran impacte en el desenvolupament de les classes en les quals s’ha incentivat una participació més activa dels alumnes.

La utilització de recursos en el núvol o en la xarxa és cada vegada més freqüent a tots els nivells educatius. Aquestes noves orientacions metodològiques permeten redefinir el paper del professor com a orientador i assessor de l'aprenentatge del qual l'alumne és el protagonista.

Més informació: www.fpnube.es