L’INS Pere Martell construeix peanyes per a la Setmana Santa de Tarragona


Els passos de Setmana Santa de l’Ecce Homo, el Nostre Pare Jesús de la Passió i el Sant Sopar ja tenen peanyes, gràcies a un projecte d’innovació en què han col·laborat l’Institut Pere Martell i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST). La presentació dels resultats del projecte, aquest dijous a la tarda, ha estat tot un èxit i des del Gremi de Marejants, la Germandat del Ecce Homo i la Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió han felicitat als alumnes, professors i l’institut per la feina feta i han valorat molt positivament els resultats. Tant l’Institut Pere Martell com l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST) han expressat la seva intenció de seguir col·laborant en nous projectes.

Aquesta segona edició del projecte Peanya s’ha realitzat durant aquest curs al taller de la família professional de Fabricació Mecànica FM-T02. Concretament han participat els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Soldadura 1A i 1B, tutoritzats pels professor Francesc Espasa i Jordi Reverté.                                            

La metodologia emprada pel desenvolupament del projecte es basa en la creació de grup de treball liderats per un cap d’equip, aquest sistema dóna autonomia en la realització de les diferents tasques. Aquest sistema d'organització del treball és molt similar al que es trobaran els alumnes en el món laboral. D'aquesta manera els alumnes han de resoldre entre ells els problemes que van sorgint durant el desenvolupament d’un projecte real per tal de complir amb els estàndards de qualitat exigits pel client.

Aquest projecte ha estat realitzat des de la Coordinació d’Innovació, un servei implantat a l’Institut Pere Martell per potenciar el desenvolupament de projectes a mida relacionats amb les famílies professionals que imparteix el centre. El servei està disponible per petites i grans empreses, entitats públiques i privades, associacions empresarials i organitzacions.