Nou projecte d’innovació amb el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs


L’Institut Pere Martell s’embarca en un nou projecte d’innovació conjuntament amb el Club Nàutic Hospitalet – Vandellòs. En aquest projecte intervindran alumnes del cicle formatiu de grau mitja soldadura i caldereria tutoritzats pel professor Jordi Reverté. El repte és dissenyar i construir dos estris que s’útilitzaran durant les competicions de pesca del Club Nàutic.

Aquestes eines tindran funcions totalment diferents, per una banda es demana una safata que permeti realitzar l’exposició i pesatge del peix capturat a les competicions de pesca submarina i per l’altra es vol construir  una barbacoa per cuinar àpats als actes que es realitzen a l’entitat.

Encara que semblin projectes menors  aquests dos utensilis tenen unes especials característiques. La safata a ha de ser lleugera, resistent i ha de suportar l’aigua salada sense oxidar-se. El material que millor compleix aquest requisits es l’alumini però es car i difícil de soldar. La barbacoa ha de suportar grans temperatures i degut al seva grandària s’haurà de construir-se convenientment per evitar deformacions i trencaments.  Tant en un cas com l’altre es durant les habilitat dels alumnes i les capacitat de les maquines a un nivell més exigent.

A la imatge es pot veure com es doblega una xapa de 3 mm que pràcticament ocupa tota l’amplada de la plegadora.