L’Eleco Team de l’INS Pere Martell, l’únic equip català a la Shell Eco-Marathon


L’Eleco Team de l’Institut Pere Martell serà l’únic equip català que participarà en el certamen internacional Shell Eco-Marathon, que se celebrarà a Londres del 27 al 4 de juliol. El nou Eleco Team format per alumnes del CFGS d'Automoció han començat a treballar en la millora del prototip del Vehicle ELECO.

La Shell Eco-Marathon, és una competició automobilística que es realitza cada any a Europa, en la qual l'objectiu és construir un prototip que recorri la màxima distància amb el menor consum de combustible. El vehicle ELECO de Institut Pere Martell, que hi participa per tercer any consecutiu, tindrà el dorsal 343 i competirà en la categoria de prototype, battery electric.

Després de passar les dues fases eliminatòries de la competició, actualment els alumnes participants estan treballant en alleugerir el pes del vehicle (reduir en 3kg el xassis i en 10kg la carrosseria), incorporar complements aerodinàmics, a més d’afegir un controlador més fiable i robust. Així mateix, també estan explorant vies de finançament.

L'ELECO és un un projecte transversal de l’Institut Pere Martell en el que estan implicades pràcticament les nou famílies professionals del centre. Gràcies a l’esforç del professorat i els alumnes ha estat possible que el vehicle, excepte el motor i els pneumàtics, hagi estat dissenyat i construït íntegrament a les instal·lacions del centre.