El vehicle elèctric ELECO aixeca expectació a la Expo VEHiA


L'Institut Pere Martell va presentar oficialment el prototip del vehicle elèctric ELECO, en el marc de la Expo de Vehicles Elèctrics Híbrids i Alternatius (Expo VEHiA), que es va celebrar a la Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona, el passat dissabte 7 de maig. En aquesta mostra, que va acollir uns 1.600 visitants, el vehicle ELECO va aixecar molta expectació i interès entre el públic assistent.

Durant la presentació, adreçada a empreses i comunitat educativa, el director de l'Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, va agrair la participació activa per part de les empreses en “la millora formativa dels alumnes de cicles formatius que són els futurs professionals de l’entorn, i especialment per col·laborar i fer possible un projecte educatiu sostenible, innovador i respectuós amb el medi ambient.” Per altra banda, va felicitar als alumnes i professors per la gran feina feta durant els 3 anys de trajectòria del projecte.

Seguidament, els professors responsables del projecte i els alumnes del CFGS d'Automoció participants van explicar quines són les tasques realitzades i l’aprenentatge què ha suposat en la seva formació i van mostrar el vehicle. Les principals millores que s’han realitzat aquest curs han estat; alleugerir el pes del vehicle (reduir en 3kg el xassís i en 10kg la carrosseria), incorporar complements aerodinàmics, a més d’afegir un controlador més fiable i robust.

Cal destacar que el vehicle ELECO de l’Institut Pere Martell serà l’únic participant català en el certamen internacional Shell Eco-Marathon, que se celebrarà a Londres del 27 al 4 de juliol.  L’ELECO que hi participa per tercer any consecutiu, tindrà el dorsal 343 i competirà en la categoria de prototype, battery electric. La Shell Eco-Marathon, és una competició automobilística que es realitza cada any a Europa, en la qual l'objectiu és construir un prototip que recorri la màxima distància amb el menor consum de combustible.

L'ELECO és un projecte transversal de l’Institut Pere Martell en el que estan implicades pràcticament les nou famílies professionals del centre. Gràcies a l’esforç del professorat i els alumnes ha estat possible que el vehicle, excepte el motor i els pneumàtics, hagi estat dissenyat i construït íntegrament a les instal·lacions del centre.