El professor Oscar Palazón ha guanyat un premi literari


Nascut a Lleida i resident a Tarragona des de fa 36 anys, és professor d'anglès i Coordinador de Mobilitat a l'Institut Pere Martell

Oscar Palazón, nascut a Lleida i resident a Tarragona des de fa més de 36 anys, professor de secundària a l'Institut Pere Martell, ha guanyat la dotzena edició del premi 7Lletres amb l'obra ‘Els complements del nom’. El relat se situa en un territori poc habitual per a la literatura: el del barri de la perifèria urbana, on l’heroïcitat consisteix a arribar al final de mes i lluitar per la dignitat de la família. Allí sobreviuen un grup heterogeni de personatges que busquen la felicitat en un ambient poc amable, fins i tot adoptant decisions extremes. El guardó d’aquest premi de la Segarra impulsat per la Fundació Pedrolo, entre d’altres, és de 7.000 euros i l’edició de l’original, que publicarà l’editorial Pagès Editors.

Palazón ha estat guanyador i finalista d’una trentena de premis literaris d’arreu de Catalunya. Ha escrit el poemari ‘Atles de la memòria’ (Cossetània, 2005) i ‘El Coit imperfecte’ (March, Editor, 2010) i les novel·les ‘Un rostre que no és meu’ (Cossetània, 2008) i ‘El fotògraf’ (Ara Llibres, 2008). Col·labora en diverses publicacions periòdiques amb entrevistes i articles de temàtica literària.

L'obra guanyadora, Els complements del nom, ja s’havia presentat a molts certàmens: “Sempre perdia, però cada cosa té el seu noment... I ha arribat al cap de set anys”, explica Palazón. Els set relats guanyadors “poden funcionar com una novel·la, perquè els cinc personatges femenins –que en dibuixen un de masculí– s’entrecreuen” en els diferents relats. D’alguna manera és “la segona part” d’una altra obra publicada de Palazón, Un rostre que no és meu (2008). L’autor assegura que “no hi haurà trilogia”.

El premi literari i més coses’, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo.