Les empreses del sector del Manteniment formen als alumnes del CFGS de Mecatrònica Industrial


L’Institut Pere Martell ha posat en marxa durant aquest curs un programa pilot de formació addicional pels alumnes del CFGS de Mecatrònica Industrial en modalitat Dual. La peculiaritat és que aquestes sessions les imparteixen diversos tècnics de les empreses que participen en la formació dual, d’aquesta manera la formació és molt més pràctica ja que es basa en experiències reals, situacions en què es poden trobar com a treballadors a les empreses.

Aquesta iniciativa, que neix a proposta del centre educatiu, ha estat aprovada per part de la comissió de seguiment del conveni de Dual, formada per diverses empreses de l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST), de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), de l’Associació Provincial d´Empresaris del Metall de Tarragona (APEMTA), Repsol i Presspart. Totes elles en fan una valoració molt positiva ja que disposaran de professionals més formats.

Els continguts d’aquesta formació estan relacionats amb elements auxiliars (plataforma elevadora, carretons elevadors, pont  grua, etc.), el manteniment mecànic, l'electricitat i la instrumentació. L’objectiu és que els alumnes tinguin la màxima formació possible que es requereix en les feines de manteniment.

El director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, afirma que  “és molt important que les empreses participin de la formació dels professionals del futur, ja que la competitivitat de la nostra economia resideix en la qualificació de les persones. Per altra banda, els alumnes valoren molt positiviament aquesta formació, de fet, és una formació voluntària en la qual hi assisteixen tots.”

Aquesta passat dimarts dia 7 de febrer es va fer una sessió oberta perquè les empreses es trobessin i intercanviessin opinions, en la qual van assistir el director de la divisió de manteniment,  Javier Almandoz, de Grupo Navec, Enrique Jalon i Agapito Carayol de Masa Servicios. En concret, durant aquesta sessió, impartida per Esteve Torres del grup Navec, els assistents van rebre diversos continguts sobre alineació d'eixos, politges, canvi de tancaments, etc.