Èxit de la xerrada sobre Creative Commons, cultura lliure i copyleft.


El darrer 11 de Novembre van estar a l'institut dues persones clau dins de l'àmbit de la cultura lliure al nostre país, Simona Levi i Ignasi Labastida, els quals van fer una xerrada als alumnes de Realització d'Audiovisuals i Espectacles i Arts Gràfiques.

La xerrada va servir per aclarir qüestions relatives al domini públic, les llicències Creatives Commons, el copyleft i els drets d'autor. En l'àmbit de la realització d'audiovisuals és freqüent l'ús de música, fragments de vídeo i fotografies d'altres autors, per aquest motiu es va donar llum sobre aquest tema que preocupa als estudiants per les implicacions que pot tenir a l'hora de la distribució de les obres que duguin a terme.

Ignasi Labastida és professor de la Universitat de Barcelona i és un dels responsables de l'adaptació de les llicències Creatives Commons a la realitat legal de l'Estat espanyol. Va explicar que la Universitat de Barcelona va començar a treballar amb aquestes llicències, que són cabdals per a la lliure transmissió de coneixements, quan alguns professors van mostrar el seu interès per compartir les publicacions que feien a la xarxa, oferint el seu material per a reutilitzar-lo.

Simona Levi es activista i directora de teatre. Ara mateix té en cartell l'obra Hazte banquero, que tracta dels casos de corrupció al voltant del cas Bankia i les targetes black. A la seva xerrada es va centrar en les Entitats de gestió de drets d'autor, i en les mancances i situacions absurdes que provoca la Llei de Propietat Intel·lectual.

Si vols escoltar la xerrada sencera clica aquí.