Els alumnes d'Imatge i So visiten mostres d'innovació audiovisual


Els alumnes del CFGS de Realització de projectes d'audiovisuals i espectacles han realitzat una sortida formativa aquest divendres 22 de setembre durant la qual han visitat dues exposicions relacionades la innovació audiovisual i les aplicacions artístiques de llum i so.

Per una banda, han visitat l'exposició: "Mediapro Live: Com és la revolució en directe", al Palau Robert, que proposa descobrir l’esforç humà i la revolució tecnològica que permet portar informació i entreteniment a tot arreu amb una immediatesa total. L’exposició els ha permès repassar les imatges més icòniques dels darrers 20 anys i veure el bategar del Grup MEDIAPRO a través de 100 tauletes tàctils on repassen les feines i les xifres del grup audiovisual més important d’Europa. Per fer-ho, els alumnes han pogut posar-se unes ulleres de realitat virtual, veure una projecció immersiva del que significa un Barça-Real Madrid en una carpa instal·lada al jardí del Palau Robert i visitar la unitat mòbil més gran d’Espanya.

Per altra banda, han visitat l'exposició que mostra instal·lacions de llum i so dissenyades per l'artista Brian Eno, titulada "Lightforms/soundforms", al Centre d'Arts Santa Mònica. En aquesta mostra han pogut gaudir de l'obra "77 Million Paintings", que és una gran instal·lació audiovisual generativa. Això vol dir que les imatges i els sons que la componen evolucionen de manera indefinida, d’acord amb tot un seguit de normes que tenen una certa dimensió estadística, i que, atès el gran nombre de combinacions entre les formes, els colors i els sons resultants, es renova constantment. De fet, cada combinació de llum i so tardaria milions d'anys a repetir-se. Segons els càlculs d'Eno, la peça és capaç de produir al voltant de 77 milions d'imatges diferents (i per això mateix el títol de la peça). Una altra peça destacada que els alumnes han pogut veure són les Light Boxes, unes pintures de llum que evolucionen constantment i se les pot considerar pintura en moviment, o de música visual.

La valoració és molt positiva ja que ha estat una sortida d'allò més enriquidora per alumnes i professors! Som #FP!