Projecte europeu Kosmopolis a Rotterdam


L'Institut Pere Martell presenta els seus treballs audiovisuals a Rotterdam en el marc del projecte europeu Kosmopolis

Un grup d’estudiants i professors d’Imatge i So de l’Institut Pere Martell de Tarragona estan participant a la darrera trobada del projecte Kosmopolis  a Rotterdam.

Aquest projecte està dintre de la convocatòria Leonardo da Vinci de la Unió Europea i participen centres d’Imatge i So i Disseny Gràfic d’Holanda, Dinamarca, Finlàndia i Suïssa, juntament amb l’Institut Pere Martell.

La primera trobada amb estudiants es va fer a Tarragona al gener de 2014. La segona va ser al maig del mateix any a Dinamarca i la tercera a Suïssa al gener d’enguany. En aquestes trobades, els estudiants presenten treballs audiovisuals coproduïts per les cinc escoles, al voltant de temes actuals i mostrant el seu punt de vista.

El projecte es va iniciar al setembre de 2013 i finalitzarà oficialment al juny de 2015. Dins d’aquesta trobada a Rotterdam s’està fent la valoració global del projecte, en el que han participat al voltant de 200 estudiants i 20 docents de les diferents escoles, i ha tingut repercussió directa al conjunt de la comunitat educativa dels centres participants. També s’estan presentant les produccions audiovisuals, que aquesta vegada tenen com a tema general els Mitjans de Comunicació.

Es poden visionar els treballs elaborats pels estudiants a http://mykosmopolis.com, així com ampliar la informació sobre el projecte i la metodologia emprada per coordinar els equips internacionals de producció. En aquest sentit, el “handbook” elaborat al llarg del projecte podrà esser d’utilitat per a altres centres educatius i institucions que vulguin realitzar produccions cooperatives a nivell internacional.