La Jornada d’Imatge i So reuneix als professionals del sector a l’Institut Pere Martell


La jornada tècnica del departament d’Imatge i So de l’Institut Pere Martell va ser un èxit de participació, i és que es va comptar amb la presència d’empresaris de les nostres comarques, professionals de renom del sector, professors de diversos instituts, alumnes i exalumnes.

La Sala d'Actes a l'Institut Pere Martell va acollir aquest esdeveniment el passat 2 i 3 de març. El primer dia de la jornada estava destinat al personal docent de la família d’Imatge i So dels diversos instituts d’arreu de Catalunya. D’aquesta manera hi van assitir professors de l'Institut Mare de Déu de la Mercè, de l'Institut Caparrella, de l'Institut Santa Eulàlia i de l'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV). Els tallers van girar entorn a les activitats realitzades per projectes, tant curriculars com extracurriculars i l’anàlisi i estudi de noves metodologies per la tasca docent.

El segon dia de la jornada va  comptar amb els directors de cinema José Luís Montesinos i Jesús Monllaó que van debatre sobre el talent.  Seguidament, hi va haver una taula rodona sobre "Producció, distribució i consum de l'audiovisual en l'actualitat" amb ponents de rellevància en el sector com són Núria Araüna, Doctora en Comunicació, professora del Departament de Comunicació de la URV, programadora del Festivals REC i RISC i participant al Sitges "Festival Internacional de Cinema Fantàstic"; David Pelaz, Soci Gerent de la Productora Audiovisual "Luz de Flash"; i, Luis Pavía, Expert de continguts audiovisuals i comunicació de Telefónica Espanya. La jornada va acabar amb el Workshop "Producció en 4K (RAW, nous espais de color, HDR i HFR) i workflow sense fils" amb Luis Pavía organitzada per SONY.

“La valoració és de molt positiva ja que s'han tocat molts aspectes del nostre sector des de la vessant més creativa (directors) fins la més tecnològica (4K), passant per aspectes de llenguatge; i tot des del punt de vista actual pel que fa a connectivitat i el fet digital. Els directors de cinema Montesinos i Monllaó han humanitzat el "Talent" parlant de l'esforç que suposa aixecar una producció cinematogràfica de tall professional. La taula rodona ha servit per exposar aspectes de la producció, distribució i consum de l'audiovisual en l'entorn actual (internet, dispositius mòbils, plataformes digitals). I la masterclass del 4K ha estat molt pedagògica i àgil ”, va valorar Josep Maria Grau, Cap de Departament d’Imatge i So de l’Institut Pere Martell.