Josep Domènech de l’INS Pere Martell guanya el Concurs de Fusta i Moble de Catalunya


Josep Domènech, alumne del CFGM d’Instal·lació i Moblament de l’Institut Pere Martell, va ser el guanyador, per segon any consecutiu, del 26è Concurs d’Estudiants de Fusta i Moble de Catalunya, organitzat pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca en col.laboració amb el Departament de Fusta i Moble de l’Escola Industrial de Sabadell. El certamen, organitzat en el marc de la Festa Patronal de Sant Josep 2018, va desenvolupar-se al Taller de Fusta de l’Escola Industrial de Sabadell. Aquest concurs va comptar amb la participació d’una trentena de joves de centres educatius de tot Catalunya provinents de Cicles Formatius i estudis relacionats de Fusta i Moble, així com també, de diversos alumnes de PFI (Programes de Formació i Inserció).

Aquest any, en el Concurs d’aprenents dels oficis de la fusta, els participants havien de fabricar un Galant de nit, dissenyat, prèviament, per alumnat de l’Escola Superior de Disseny (ESDi). Es tracta d’una col.laboració a tres bandes (Gremi de la Fusta de Sabadell, Escola Industrial i ESDi) que vinculen disseny, formació i pràctica professional. El resultat general va ser valorat com a molt positiu pel jurat del concurs, donada la qualitat tècnica mostrada entre tots els participants.

De l’Institut Pere Martell es van presentar 2 alumnes més a banda del guanyador: en Gerard Marín i en Nico Pueyo. Els professors implicats en aquest concurs han estat David Estruel, Xavier Manero i Jaume Cárceles. El Cap de Departament de Fusta i Moble de l’Institut Pere Martell, Jaume Cárceles, destaca que “és una iniciativa que estimula la vocació professional dels estudiants i que alhora permet premiar l’alumnat que mostra millor disposició a obtenir el màxim rendiment possible de la seva etapa formativa. També s’agreix molt la tasca que desenvolupen des de l’Institut Escola Industrial de Sabadell en la organització del concurs any rere any i sense defallir.”

La cloenda del concurs, amb el lliurament de guardons, va tenir lloc a l’auditori de l’Escola Industrial. Amb la presència de representants del Departament d’Ensenyament, de l’Ajuntament de Sabadell, del Gremi de la Fusta, de l’Escola Industrial, de l’ESDi i dels patrocinadors. Cal destacar que els dos primers classificats d’aquest certamen participaran al concurs nacional que es celebrarà properament a Badajoz.

Vídeo editat per Profemadera