L'alumne Daniel Romero, representant català de Soldadura a l'Spainskills


El nostre institut ha participat amb l'alumne Daniel Romero al Spainskills, el Campionat d'Espanya de Formació Professional que acull a més de 300 estudiants d'FP participant en 25 skills diferents. Així doncs, en Daniel ha estat el representant a Catalunya en l'skill de Soldadura durant la setmana del 27 de febrer al 4 de març en el Recinte Firal d’IFEMA a Madrid. Finalment, el nostre alumne ha obtingut una 5a posició a només 8 punts del primer classificat. Unes puntuacions molt ajustades i és que el nivell dels participants era molt alt.

Des de setembre de 2106, el nostre competidor va iniciar la seva preparació de cara a Spainskills 2017, i des de el mes de desembre s’ha intensificat encara més la mateixa, una preparació planificada pels seu tutor, Jordi Reverté. Cal destacar i agraïr la implicació de l'empresa Schwartz Hautmont que ha col·laborat en la formació d'en Daniel Romero i ha facilitat la seva participació al certamen. A banda d’això han tingut que assistir dos caps de setmana a la concentració de l’equip de Catalunya que ha organitzat el Departament d’Ensenyament format per 25 competidors.

Els competidors participants ha tingut que passar una fase prèvia, com és el de haver guanyat el seu Campionat de Formació Professional de la seva Comunitat Autònoma, en el cas de Catalunya el CATSskills, que es va celebrar el passat juny de 2016 a Tarragona, en el que en Daniel Romero,  van resultar guanyador en l’skill de Soldadura. Els que han sortit guanyadors d’aquesta competició nacional, Spainskills 2017, han guanyat el premi de participar en el campionat mundial Worldskills 2017, a l’octubre a la ciutat d’Abu Dhabi i al campionat d’Europa Euroskills 2018 a Budapest.