Recepció de la consellera Ruiz als participants del campionat SpainskillsLa consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat aquest dimarts 23 de maig el certificat als guanyadors i participants del campionat d’FP Spainskills 2017 en un acte al Palau de la Generalitat, on ha emplaçat als joves a seguir preparant-se per la competició internacional i ha afirmat que “èxits com el vostre ens ajuden a prestigiar la formació professional”. Spainskills és un campionat de formació professional que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. La titular d’Ensenyament ha reconegut la importància de l’FP per al futur del país: “Estem orgullosos del que significa l’FP a Catalunya i del que són els nostres alumnes i professors. Volem posar en vàlua que sou referents positius en aquest país, sou referents de la formació professional a Catalunya”.
 
Amb aquest acte es vol reconèixer el treball dut a terme pels 25 alumnes participants al campionat estatal, que són els que van resultar guanyadors de la medalla d’or al campionat de Catalunya d’FP, Catskills 2016. El nostre institut va participar amb l'alumne Daniel Romero a l'Spainskills com a representant català en l'skill de Soldadura durant la setmana del 27 de febrer al 4 de març en el Recinte Firal d’IFEMA a Madrid, en el qual va obtenir una 5a posició a només 8 punts del primer classificat. Un alumne tutoritzar pel professor, Jordi Reverté.
 
Meritxell Ruiz ha expressat que “és prioritat del Govern situar l’FP on es mereix, i tenim els elements per fer-ho possible: teixit empresarial, qualitat dels centres, país dinàmic. Sou exemple i referent per poder seguir prestigiant la formació professional”. En el mateix sentit, ha afegit que “Catalunya necessita de gent com els que sou avui aquí, som un país petit i el patrimoni més important que tenim sou les persones. Heu d’estar ben formats i avui s’ha demostrat que els centres podeu donar molt bona formació. I la formació professional és molt bona opció, una bona opció de futur i per al país”.
 
Al Spainskills hi van participar 315 alumnes de totes les comunitats autònomes. La delegació catalana la van formar 50 persones: 25 competidors, 23 tutors i  2 caps d’equip. Els 7 alumnes que han obtingut la medalla d’or competiran al Worldskills que es farà a Abu Dhabi, el proper mes d’octubre. L’objectiu del Spainskills és poder oferir als joves, professors i centres una motivació per cercar l’excel·lència en l’exercici de les professions i de mesurar-se i comparar-se a nivell estatal  o mundial  per tal de fer-se més competitius a nivell laboral.