Participem al debat sobre FP Dual del saló iWater


L’Institut Pere Martell ha estat present a la primera edició del saló iWater, on s’ha debatut sobre la gestió i governança de l'aigua, celebrat del 15 al 17 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Concretament, el director del nostre centre, Àngel L. Miguel, ha participat en un espai sobre la Formació Professional en el sector de l’aigua, en la qual han participat diversos centres tecnològics i d'investigació, les universitats i les empreses d'I+D+, on es s’han presentat projectes basats en la innovació.

El director de l’Institut Pere Martell ha realitzat una ponència sobre el CFGM de l'Aigua a Catalunya en modalitat Dual com un referent en el sector de l’aigua. Recordem que el nostre institut és pioner a tot l’Estat impartint un cicle formatiu de grau mitjà en matèria de xarxes, instal·lacions i tractament d'aigua i és el primer d'aquest àmbit amb títol propi en un centre depenent de la Generalitat, fruit d'un conveni amb Agbar. Posteriorment, també s’ha participat en un debat sobre la situació i perspectiva de la FP Dual.

Aquest espai ha comptat amb altres ponències on s’han tractat altres temes com:

  • Context de la formació professional:
    •  El model de la FP Dual a Catalunya
    •  L'aliança empresarial per a la FP Dual a Espanya
  • Casos de referència en el sector de l'aigua:
    •  Enfortiment de Capacitats en el sector de l'Aigua i Sanejament, Perú.
    •  Processos d'acreditació a través del reconeixement de la experiència professional.

La primera edició del iWater, organitzada per la Fira de Barcelona, s’ha presentat ​​com l'única plataforma de negoci, coneixement i networking per als agents vinculats al cicle integral de l'aigua. Amb 127 expositors de 10 països, entre les seves parets s’han tractat, a través de l'oferta comercial i activitats, la innovació, tecnologia i la sostenibilitat mitjançant reptes com la gestió eficient de l'aigua, la reutilització, l'estrès hídric i l'escassetat de recursos. Així mateix, també s’ha parlat del finançament d'infraestructures o els nous models de col·laboració públic-privada. S’ha comptat amb la presència de professionals d'alt nivell i delegacions de Colòmbia, Mèxic, Brasil, Índia, Israel, Itàlia, el Marroc, la Xina o Dinamarca.