El Departament d'Arts Gràfiques col·labora amb el Tarraco Viva


El Departament d'Arts Gràfiques de l'Institut Pere Marell col·labora amb el Festival Tarraco Viva, en concret en la XX Jornada Juguem com jugaven les nenes i els nens de Tàrraco, que se celebrarà el proper mes de maig a l'Auditori del Camp de Mart de Tarragona. Un esdeveniment que acull uns 2500 alumnes de 5è d’Educació Primària de tots els centres educatius de la ciutat de Tarragona i alguns del Tarragonès i que organitza el Camp d'Aprenentatge de la ciutat de Tarragona.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és que l'alumnat d'Arts Gràfiques treballi els continguts d'alguns mòduls realitzant una comanda real. D'aquesta manera els alumnes del CFGM de Preimpressió digital realitzaran la composició del cartell de les Jornades i per altra banda, els alumnes del CFGM d'Impressió gràfica DUAL seran els encarregats d'imprimir i realitzar diversos elements com el del pròpi cartell, uns passaports que utilitzaran els alumnes de primària durant la jornada, adhesius i xapes. Cal destacar, que els alumnes d'Impressió realitzen aquestes activitats dins el mòdul Dual, en el qual es treballa per projectes.

Per tal de fer una presentació d'aquesta col·laboració i posar en context als alumnes es va realitzar aquest passat dia 1 de febrer una xerrada que va comptar amb Marta Panadés, Directora del Camp d'Aprenentatge de la ciutat de Tarragona, i Hugo Prades, il·lustrador. Durant la xerrada es va explicar en què consisteix la la Jornada Juguem com Jugaven, la finalitat i característiques de cada un dels elements gràfics que han de treballar, etc. A més, per la seva part, l'il·lustrador Hugo Prades va parlar sobre el seu ofici i trajectòria personal i va explicar com s'integra la figura de l'il·lustrador en els processos de les Arts Gràfiques.   

Marta Fernández, Cap de Departament d'Arts Gràfiques valora molt positivament aquesta iniciativa: "És molt important que els alumnes aprenguin a treballar amb comandes reals, d'aquesta manera s'agafen la feina amb més responsabilitat i a la vegada també estan orgullosos que els seus treballs s'exhibeixin i tinguin una ús real. En la presentació d'avui amb la Marta Panadés i l'Hugo Prades els alumnes han gaudit d'una xerrada propera i alhora plena d'una gran professionalitat. Ha estat una experiència molt enriquidora i un luxe poder tenir un professional de casa nostra amb una trajectòria tan extensa."