Èxit de participació a les Jornades d’Arts Gràfiques


La jornada tècnica del departament d’Arts Gràfiques de l’Institut Pere Martell, celebrada el passat 8 de febrer, va ser un èxit de participació. Un centenar de persones van omplir de gom a gom la Sala d’Actes, i és que es va comptar amb la presència d’empresaris de les nostres comarques, personalitats de l’educació, professionals del sector, professors i alumnes.

Aquesta jornada, titulada “AG2.0 REINVENTAR LES ARTS GRÀFIQUES”, va girar entorn les noves tecnologies i els nous camps d’aplicació i productes de les arts gràfiques, la seva relació amb la comunicació corporativa i el marketing, el packaging i la impressió digital, entre d’altres. En definitiva, es van donar a conèixer l’evolució de les empreses d’arts gràfiques per adaptar-se a les necessitats actuals del sector. Així mateix, en aquesta trobada es van presentar moltes novetats relacionades amb la “Comunicació Gràfica”. En aquest sentit, el públic assistent va poider veure i provar en directe nous productes, noves tecnologies i eïnes de treball.

La primera ponència titulada “Trajectoria empresarial i adaptació als nous temps” va anar a càrrec de Robert Balañà, de l’empresa Signo SL. Seguidament Andrés Mendoza, ex-alumne d’Arts Gràfiques de l’Institut Pere Martell va explicar les seves “Vivències des de l’etapa d’alumne fins a ser empresari”.

Pel que fa a la part més tècnica es va tractar a la ponència “ Eines de creativitat i millora de productivitat”, en la qual es va mostrar i provar en directe hardware i software de disseny i gestió de color de la mà de Juan Luis de Paz, de l’empresa Esencial Capital Partners; Zequi Roig, de l’empresa Wacom; i Ignacio Ventimilla,  director comercial de LARGE, distribuïdor exclusiu per a Espanya de Konica Minolta Sensing. Per altra banda, a través de la ponència “Impressió digital d’etiquetes”, a càrrec de Fco. Javier Bermejo, Business Development Manager de l’empresa Copimac-Konica Minolta, es van tractar els nous camps d’aplicació de la impressió digital.

Finalment, va tenir lloc una taula rodona en la qual es van afegir: Jordi Gavaldà, President Associació d’Arts Gràfiques comarques de Tarragona; Josep Formentí, assessor tècnic docent; Jaume Llambrich, Cap de publicacions de la URV; i Joaquim Espinosa, de l’empresa Quimeras.

“Han estat unes jornades en les quals s’han tractat temes relacionats amb la situació actual del sector de les Arts Gràfiques, esperem que hagin estat enriquidores per l’alumnat, el professorat i també pels empresaris. M’agradaria destacar la diversitat de participants en la taula rodona en la qual es van donar diferents punts de vista sobre la gestió empresarial de la producció gràfica”, va valorar Marta Fernández, Cap de Departament d’Arts Gràfiques de l’Institut Pere Martell.