Alumnes de l’INS Pere Martell guanyadors del 4t Concurs d’Habilitats i Aplicació de Vinils


FOTO DE TOT L'EQUIP D'ALUMNES I PROFESSORS

Alumnes d’Arts Gràfiques i Carrosseria de l’Institut Pere Martell han obtingut el primer premi al 4t Concurs d’Habilitats i Aplicació de Vinils. El certamen, celebrat el dijous 20 d’abril en el marc de la Fira de Formació i Treball de Lleida, està organitzat pel departament d’Ensenyament, l’empresa APA i CENFORVINYL. En l’esdeveniment han participat instituts de Catalunya en 3 modalitats diferents: Retolació i Decoració, Wrapping i en un projecte comú de disseny i retolació.

Els alumnes guanyadors de l’Institut Pere Martell són: del CFGM de Preimpressió Digital, Mehdi Salouji i Victor Casamayor, en la modalitat de Retolació i Decoració. També els alumnes del CFGS de Disseny i gestió de la Producció Gràfica, Fatima Arenas i Jon Calvet, i del CFGM de Carrosseria, Josep Sarroca i Joaquim Sarroca, en la modalitat projecte de comú de disseny i retolació d’un vehicle. Finalment, cal destacar la gran feina feta pels alumnes del CFGM de Carrosseria, Soufiane Balarbi i Aitor Triquell, en la modalitat de wrapping.

El Departament d’Ensenyament i l’empresa italiana APA col·laboren des del curs escolar 2014-2015 per a promocionar i impulsar la formació professional, facilitant l’assoliment dels coneixements i habilitats relacionades amb el disseny i aplicació de films autoadhesius. Així, arran del conveni entre Ensenyament i l’empresa, es van impulsar accions dirigides a la millora de la formació i qualificació professional del personal treballador o vinculat a les famílies professionals d’Arts Gràfiques i de Transport i Manteniment de vehicles.

Entre les accions realitzades en el marc del conveni, van destacar la formació pel professorat i la realització del concurs d’habilitats i aplicació de vinils; a més, també la creació del Centre de Formació Europeu per a la recerca, innovació i desenvolupament de l’aplicació i manipulació de vinils (CENFORVINYL) en el qual es formen professors d’altres comunitats autònomes i d’altres països.
  
El vinil pot aplicar-se amb finalitats publicitàries o decoratives sobre diversos tipus de superfícies, com per exemple vidres o carrosseries de vehicles. El Wrapping, o vinilat del vehicle, és la tècnica d’aplicació de film de vinil imprès sobre la superfície del vehicle sense afectar la pintura original.

Aquests són els treballs realitzats: